• Janine

Zon, zand en heide...

Na een prima nacht slaap worden we rond 6.30 wakker, nog een beetje wakker worden als we uiteindelijk om 7.00 eruit gaan.

Op het gemak pakken we de tas in en ontbijten. Toch elke keer blijkt het inpakken meer werk te zijn dan gedacht. Om 8.15 lopen we de camping af en pikken gelijk de route op die naast de camping ligt.

Heerlijk om op tijd buiten te staan. De zon staat nog niet zo hoog en schijnt mooi op de dauwdruppels in het gras.

We lopen over onverharde paden door het bos, later gaat het over in heide. Vanuit de berm plukt Gerben een wilde zonnebloem en doet deze achterop mijn tas.

Na 5 kilometer even pauze. We dubben over welke camping we vandaag gaan staan, met name over de afstand naar de campings toe. De ene ligt voor het dorp, wat betekent een relatief korte afstand vandaag. De ander ligt er 3 kilometer voorbij het dorp.

In het dorp Rolde willen we sowieso gaan eten en boodschappen doen. Dus uiteindelijk besluiten we toch maar door te lopen.

We lopen over de hei, het is prachtig! Het pad is wel wat zwaar, het is een breed zandpad, maar met de wandelstok is het goed te doen. Mijn tempo gaat omhoog en kan Gerben weer goed bijhouden. Het stuk hiervoor had ik wat moeite om op gang te blijven en liep Gerben een stuk voor mij.

Mijn linker voet gaat zeer doen, op de bekende plekken. In het zand lopen is in die zin wel fijn, want nu voel ik het nauwelijks.

We komen langs een klein meertje en het lijkt ons een mooie plek om even te stoppen en koffie te zetten!


We lopen allebei in ons t shirt maar als de zon weg is het wel gelijk fris!

We gaan weer op weg, van het zandpad af merk ik gelijk mijn linkervoet weer.

Uiteindelijk ga ik maar zingen en direct loop ik een stuk lichter en gaat het weer prima! In het dorp Rolde aangekomen komen we langs een kerk. En doordat we op de eerste dag hadden bedacht elke kerk die we tegenkomen in te gaan, lopen we de kerk binnen.

De organist is aan het spelen, er is verder niemand.

Dan herken ik wat de organist speelt, het is ‘U zij de glorie’. Wat een mooi moment!


We lopen weer verder en er blijkt een jaarlijks feest hier te zijn dus het hele dorp is uitgelopen. De supermarkt is dicht en bij de cafetaria verkopen ze vandaag geen menu’s. Dus we eten maar wat er wel is en het smaakt prima.

Na het eten sjorren we de tas weer op en vraagt de dame achter de balie of we op wandelvakantie zijn. Zo ontstaat er een gezellig praatje. Ze wijst ons gelijk waar een supermarkt is die wel open is.

We mengen ons in de menigte, maar we vallen wel op met onze grote tassen.

We halen boodschappen en komen bij de kassa een vrouw tegen die we op de eerste dag al tegen waren gekomen in Winsum en maken een praatje.

Met ruim 3 kilo extra lopen we de laatste 2,5 km naar de camping.

We krijgen een heel veld voor onszelf! Alles is keurig hier.

Gerben gaat de tent opzetten en ik ga de was doen.

Niet mijn meest favoriete klusje maar het moet gebeuren. Al hebben we niet veel bij ons voor 2 personen wassen is toch een hele klus.

Gelukkig staat er een centrifuge dus hoeft het niet zeiknat opgehangen te worden.

Ik loop de wasruimte uit en blijkt het te regenen. Shit, hoe moet de was nu drogen?

Als ik bij de tent ben aangekomen blijkt Gerben daar al een oplossing voor te hebben gemaakt. Namelijk een overdekte waslijn van wandelstokken en een grondzeil (wat we los bij ons hebben) en een waslijn! Inclusief haringen en scheerlijntjes.

Ik vind het geweldig!!Ik kruip erin en hang de was op, ideaal!


En dan is het pas 16.00 en zijn we klaar.

Even rust! Hoewel in het dorp 2,5 kilometer verderop is het dorpsfeest nog in volle gang en dat is luid en duidelijk te horen. Maar prima, tis ook wel gezellig!

Het lichtje gaat vroeg uit, na weer een mooie dag!


Tot morgen

60 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now