• Janine

Verkleumde motormuis...

De motor is klaar, vering afgesteld, olie bijgevuld.

Thermokleding en motorpak aan, het is een heel ritueel.

Ik vind het best een gedoe voordat we weg zijn. Alles moet op z’n plek zitten want het is koud. Kieren waar wind in kan wil je niet.

Maar vooral een helm op je hoofd met een helmmuts eronder en dan nog je bril op zien te krijgen. Vooral als je bril best flexibel is en makkelijk kan buigen. Ik wordt er vast nog een keer handig in.

Maar goed, we gaan op weg. Afgelopen weekend hadden we al even een testrondje gemaakt, wat overigens de allereerste keer voor mij achterop een motor was.


Maar dan gaan we op weg.

Het is best druk en Gerben laveert de motor tussen de auto’s door. Iets wat ik altijd alleen maar gezien heb vanuit de auto. Ik vind het nog wat spannend, maar ik moet het loslaten. Ik heb nu niet de controle en dat ben ik niet gewend met een eigen auto onder m’n kont.

Brrr het is koud, ondanks de alle kleding is het fris. Ik kruip tegen Gerben aan, maar aan de achterkant kruipt mijn jas wat omhoog waardoor ik het gevoel heb een blote rug te hebben. Ik ga weer wat rechterop zitten. Maar het blijft wat zoeken naar een houding.

Regelmatig beweeg ik even mijn vingers en tenen om ze warm te houden.

Bij vlagen is de wind heftig en trekt mijn hoofd naar achteren. Vorige week met de testrit had ik het gevoel dat m’n hoofd er zowat afwaaide maar nu weet ik wat ik kan verwachten.

Via Bergen op Zoom rijden we België binnen.

Ik merk dat de snelheid er wat uit gaat en dat Gerben ietwat nerveus wordt, ook al kunnen we niet met elkaar communiceren.

Ik kijk over zijn schouder en zie dat de brandstofmeter tegen het rood aan staat. Aha, daarom is de snelheid er dus uit. Op zoek naar een tankstation, maar die duurt nog even. We gaan de snelweg af, ik zie een bord met ‘Total’. Maar desondanks stuurt Gerben de andere kant op en stopt verderop.

Ik doe mijn vizier open en roep dat aan de andere kant een tankstation is en we gaan weer op weg.

Het was Gerben z’n bedoeling om op Google Maps te zoeken naar het dichtsbijzijnde tankstation. Maar 2 zien meer dan 1.

De tank is weer vol en het is tijd voor een bakkie koffie.

Naast het tankstation zit een restaurant. Het blijkt een truckersrestaurant te zijn. Als enig niet truckers gaan we zitten en bestellen koffie. Eigenlijk cappuccino, maar dat verkopen ze hier niet. Wel koffie met melk, prima ook goed hoor.

Maar toch kreeg ik een ander soort koffie met melk dan ik gedacht had.

Er werden naast de zwarte koffie 2 oude Tupperware bakjes neergezet. Een met suikerzakjes en de ander met melkcupjes. Met een opmerking van de vriendelijke oude barman: ‘neemt u maar zoveel melk als u wilt hoor’.

Oké haha, blijkbaar drinken truckers alleen zwarte koffie!Na een toiletronde, wat overigens best een gedoe is met 4 lagen aan, maar goed het lukt, gaan we weer op weg.

Na een klein uurtje over een saaie weg komen we aan in Gent.

Het hotel is middenin het centrum. Voordeel van de motor is dat je die hier op de stoep kunt parkeren, gratis. Scheelt toch €20 per dag aan parkeerkosten voor een auto!


Ietwat verkleumd stap ik van de motor af en ben blij kan opwarmen binnen.

En zo begint met de nieuwe ervaring van motorrijden een heerlijk weekend in Gent.
74 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now