• Janine

The blarensoap goes on

Bijgewerkt: 7 mei 2019

Om 6.30 heeft Juan het ontbijt klaar staan. Eenvoudig maar prima.

Direct een heel gesprek in het Spaans maar mijn hoofd is nog niet ‘aan’ en ik luister eigenlijk alleen.

Juan is ontzettend aardig en gastvrij. Zo grappig om te zien dat je bij een wildvreemde in huis slaapt, met een man in z’n pyjama aan het ontbijt zit en het totaal veilig en vertrouwd voelt.

Het is lastig uit te leggen wat dat gevoel is. Maar ik omschrijf het maar zo: je bent pelgrim en dus vertrouw je elkaar.

Het is mooi om te merken dat dat heden ten dage nog steeds kan, vertrouwen op de goedheid van de mens.

Terwijl ik dat gevoel thuis lang niet altijd heb. Maar hier is het fijn en geniet ik ervan.

We pakken rustig aan onze spullen in, fijn ook dat dit kan zonder zachtjes te hoeven doen zoals anders op een zaal.

Jannieke heeft een tekening gemaakt van het huis en geeft deze aan Juan en hij is er erg blij mee.Rond 8.00 gaan we op weg na een grouphug en uitgebreid uitgezwaaid te zijn!In het dorp is het nog stil op zondagochtend.

De voeten voelen aardig, ze moeten eerst even warmdraaien.

De eerste 2 km gaan goed. Dan ploffen we heerlijk in een struikenperk langs de weg neer. We hebben tenslotte vandaag alle tijd omdat vandaag maar 7 km is. Zo zitten we daar een poos heerlijk te kletsen in de ochtendzon.

Na 1,5 uur gaan we weer op pad. Nog 5 km te gaan. Over kiezelpad. Langzaamaan gaat met name mijn linkervoet weer zeer doen. De welbekende plek, maar ook mijn rechtervoet gaat wat meedoen.

Ik verbijt de pijn en de strijd in mijn hoofd is losgebarsten.

De pijn mag er zijn maar ik denk aan wat anders en praat met Jannieke. Maar de pijn blijft vervelend aan de deur kloppen.

Veters los of veters straks het is allemaal niks.

Aangekomen in het dorp gaan we eerst koffie drinken en wat eten in de bar. Ik bestel een bocadilla met chorizo. En ik krijg een 30 cm stokbrood, het smaakt prima.

Dan komen we Juan weer tegen met z’n vriendin of zus. En we doen nog even een koffie met ze als ze snel weer vertrekken.


Dan ga we op weg naar de albergue aan de rand van het dorp.

Aldaar worden we hartelijk ontvangen door de hospitalero. Bij het inschrijven mogen we een ketting met een leren camino label eraan uitkiezen als presentje.

Én omdat we vrouw zijn mogen we ook een armband uitkiezen welke omgedaan wordt. Ik ben er blij mee!

Daarna ga ik op bed zitten en pak mijn voeten uit.

Alle pleisters eraf en ik kan wel janken. De oude blaar is groter geworden en er zit een een nieuwe op mijn rechter grote teen.

Direct kijken andere pelgrims mee en geven advies. Ik ga ook nog even langs de hospitalero en laat hem kijken. Maar hij vind dat de blaren er ‘goed’ uitzien, niet ontstoken dus niets om zorgen over te maken. Ik moet ze doorprikken en laten drogen in de zon.

Eerst maar douchen.

Ik ga met m’n EHBO set buiten zitten en verzorg m’n blaren. Ik zit met m’n benen op een stoel met m’n voeten in de zon. Zo zit ik een paar uur. Zowat iedereen heeft naar m’n voeten gekeken, de ene heeft dit cremetje de ander dat. Maar het advies wat ik morgen ga opvolgen is elke 2 uur m’n sokken wisselen en vaseline veel dikker smeren.

Iedereen leeft mee, wat erg aardig is!

De hospitalero komt nog een keer langs en doet betadine op de blaren.

Ik trek me even terug, genoeg in de zon gezeten en ik heb even niet zo’n zin om te praten. Ik lig een poos op bed, even tijd voor mezelf.

Het doet me goed.

Om 20.00 is het dinertime!

Alle pelgrims zitten aan tafel en de hospitalero heeft gekookt.

Eerst soep en daarna paella. Het smaakt goed!

Daarna een toetje en zelfgestookte drank.

Er zitten 8 nationaliteiten aan tafel!We krijgen allemaal een kaartje met een spreuk of wens erop, echt super lief!

Dan kruip ik m’n bed in, hoop ik dat de blaren er morgen goed uit zien en de adviezen werken. Maar ik blijf vol goede moed, het leven van een pelgrim is soms zwaar, maar hoe dan ook maakt mij dit sterker.

Ik kan eigenlijk amper geloven dat we al meer dan een week onderweg zijn en 135 km hebben gelopen.

Buen camino!

71 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now