• Janine

Roze schoenen avonturen deel 1

5.50, de wekker gaat. Pffft ik ben het niet meer gewend om zo vroeg op te staan. Ik zet mijn wekker op snoozen. Heel even wordt ik toch wat nerveus. Hoe zal het allemaal gaan, zullen ze me verwachten? Snel zet ik de gedachtes van me af en ga uit bed.

Nog 6 keer denk ik na of ik alles bij me heb, ik kan het niet meer bedenken dus ik zal alles wel helpen. Ik stel de navigatie in, het is rustig op de weg. Al vrij snel rijdt ik Leidschendam binnen. Lekker op tijd, om 7.00 sta ik in de centrale hal. Ik moet om 7.30 beginnen.

Ik loop naar de beveiliging toe, daar zou ik een pasje moeten ophalen.

Een vriendelijke meneer helpt me aan een pasje waarmee ik een uniform kan halen. Ietwat cryptisch legt hij uit hoe ik bij het pakketautomaat moet komen. Ik ga op weg, neem de verkeerde afslag, maar vind verderop toch de goede. En ik herken iets van de omschrijving van de beveiliger. Ik kom collega’s tegen met uniformen dus ik weet dat ik op de goede weg ben. Maar dan weet ik het even niet meer. Er komt een jongen aanlopen waar ik het aan vraag en hij loopt met me mee. Ik haal een pak uit de automaat en ga weer op de terugweg om het pasje weer in te leveren.


Nu op zoek naar de afdeling. Deze is snel gevonden op de eerste etage. Ietwat onzeker loop ik de afdeling op, op zoek naar een verpleegkundige die me de weg kan wijzen.

Aan het einde van de gang tref ik een aardige verpleegkundige die precies zegt waar ik bang voor ben. ‘ Meid leuk dat je er bent, maar ik weet nergens van’. Shit, mijn nachtmerrie komt dus toch uit. Maar toch ben ik van harte welkom en wijst ze waar ik me kan omkleden. Ik trek het pak aan, het zit prima, dan m’n roze schoenen.


Ik meldt me in de zusterpost waar diverse mensen zitten. Ik stel me voor en weer wordt er gezegd dat ze niet weten dat ik kom. Direct gaat iemand, niet in uniform, bellen naar andere afdelingen of ze me daar verwachten. Maar dit blijkt niet zo te zijn. Maar toch kan ik hier gewoon beginnen en als om 8.00 uur het flexbureau open gaat zal ze direct bellen.


De overdracht van de nachtdienst begint, kort worden de bijzonderheden overgedragen. Ik sta als overloop als derde verpleegkundige op 12 patiënten.

Van 6 patiënten liggen er 3 verschillende specialismen. KNO, Neurochirurgie en Chirurgie. En alle 3 de dokters stonden met een verschil van 5 minuten voor onze neus. Dus dat was even druk, zonder goed ingelezen te zijn in de patiënten. Maar vooruit. Uiteindelijk begin over negenen met een dame douchen. En ik ben het nog niet verleerd, ik pik de routine zo weer op.

Later help ik ook een andere dame onder de douche. De chirurg valt binnen in de badkamer om naar een wond te kijken. Tuurlijk, kan allemaal!

Er gaan 2 mensen met ontslag, en in de middag komen er weer 2 verse OK’s voor terug. Waarvan 1 dame, niet eerder wil dat haar familie komt dan dat ze haar kunstgebit weer in heeft.

Met het ophalen van een OK wordt gevraagd op de verkoever of we er nog een mee willen nemen. Ja hoor tuurlijk, lopen we toch met z’n tweeën met 2 bedden, geen probleem hoor!


Het ziekenhuis is netjes, de afdeling is in het nieuwe gedeelte, met alleen maar eenpersoonskamers, de kamers en badkamers zijn ruim en praktisch ingedeeld. Nadeel is wel dat je daardoor veel moet lopen, merk dat ik m’n schoenen nog even moet inlopen!

Ik heb het prima naar m’n zin, de collega’s zijn aardig, het werk is overzichtelijk en goed te doen. Mn inlogcode voor HiX werkt, en ga zo weer verder bij waar ik ruim 3 maanden geleden gebleven was. Al is het op sommige punten echt anders ingericht dan in het YSL, maar dat is leuk!

Om 16.00 zit m’n eerst dienst erop, ik kleed mij om en de collega’s nemen mijn pak mee om het terug te brengen. Heel aardig omdat ik daardoor met een kortere weg naar de parkeergarage kan. Ook al heb ik 500 kilometer gelopen, een stukje afsnijden is nooit weg!

Ik had ‘s morgens gezien dat het dagtarief in de bezoekersgarage 13 euro is, dus wilde ik proberen daar onderuit te komen. Ik loop naar de beveiliging toe en gooi m’n charmes in de strijd. En het werkt, na een belletje mag ik zo bij de slagboom op het belletje drukken en dan doen ze de boom open.


En dan zit mijn eerste dienst als ZZP’er erop! En ik kan je zeggen, het is me alles meegevallen. Uiteindelijk bleek het inderdaad te kloppen dat ik 3 dagen op deze afdeling ben ingepland. Het flexbureau van het HMC was even vergeten om dit door te geven aan de afdeling. Het enige lastige was dat je niet helemaal de procedures weet, maar dat hoort erbij en kostte me eigenlijk geen moeite om er omheen te werken.

Ik vond het leuk, had het naar m’n zin! Morgen weer een nieuwe dag!

57 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now