• Janine

Hoe is het nu met...

Het is inmiddels 6 weken geleden dat ik thuiskwam uit Spanje, dus hoog tijd voor een update! Ik neem je even mee in hoe het me daarna vergaan is en wat mijn nieuwe plannen zijn!

Ondanks dat de terugreis alles bij elkaar best even geduurd had, had ik toch het gevoel zo vanuit Spanje weggeplukt te zijn en weer thuis op de bank gezet was.

Ik miste Spanje, ik miste het lopen ontzettend. Maar ook het eenvoudige leven. De dag dat ik thuiskwam wilde ik na het douchen een schoon shirt aan doen, ik trek mijn kast open en vele keuzes overvallen mij. 5,5 week had ik keuze uit 3 shirts en nu uit minstens 20. Uiteindelijk wordt het de bovenste van de stapel. Direct besluit ik dat ik maandag mijn kast ga opruimen.

De volgende dag trek ik een gewone broek aan, eentje die ik niet mee had op reis. Maar hij zit anders, met name bij mijn middel heb ik behoorlijk wat centimeters over. Ook al geeft de weegschaal maar -2kg aan, mijn lijf is echt veranderd. Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld.

Op die maandag trek ik mijn hele kast volledig leeg en gooi alles op een hoop op mijn bed. Ik doe heel veel kleding weg, alles overigens naar de kringloopwinkel.

Twee 120 liter vuilniszakken gingen weg, en het voelt heerlijk! Als ik nu mijn kast open trek is de keuze met 75% afgenomen, en dat geeft zo’n vrijheid!


De rest van de week doe ik vooral niets, ik ben moe, dus slaap ik veel. Mijn lijf heeft tijd nodig om te herstellen. Maar ik mis de camino enorm. Het enige wat ik wil is gewoon maar gaan lopen. De eerste week loop ik bijna elke dag, 5 tot 7 kilometer, gewoon omdat ik m’n energie niet kwijt kan en m’n benen aan de gang wil houden.

Ik loop zelfs naar de supermarkt wat ik anders met de fiets te ver vond. Zegt overigens meer iets over mijn luiheid dan over de afstand.

Mijn dagen zijn rustig maar ik verveel me geen moment. In week 3 ga ik een paar dagen kamperen bij Nijmegen in de buurt.


Bijna de enige plek in Nederland waar je heuvels hebt. Want ik heb zin in een pittige wandeling. De ene dag 18,5 km, en de andere dag 14 km, maar vooral de tweede dag met veel pittige klimmetjes erin. Na 7 kilometer heb ik eigenlijk geen zin meer, en het mooie is dat ik daar nu een soort van mee om weet te gaan. Gewoon maar de ene been voor de ander blijven zetten dan kom je er vanzelf.


Mijn schoenen zijn inmiddels echt versleten, het profiel is op sommige plekken helemaal weg. Dus op m’n lijstje staan nieuwe schoenen, maar ben nu een arme werkeloze dus dat moet nog even wachten hihi!

Ik ga de week erop met m’n ouders op vakantie naar Frankrijk, 2 heerlijke weken. Hoewel, de eerste week 38 graden is niet uit te houden, maar vooruit. Regen is ook niets. Het dorpje ligt midden tussen de velden, en om de dag loop ik ‘ s avonds een paar kilometer door de velden en kijk ik naar de zonsondergang.
Maar tijdens de vakantie kom ik tot een besluit, iets waar ik al wel langer over na had gedacht maar steeds toch niet de juiste optie leek. Maar blijkbaar nu wel. Hoe meer ik erover nadenk hoe enthousiaster ik wordt. Ik zoek nog wat informatie op en benader een bedrijf. Ze vragen mijn CV, wat ik nog even snel op m’n iPad in elkaar zet. Ik kom op zaterdag weer thuis en direct voor maandag heb ik een afspraak staan.

Maar wat is het nou, hoor ik je denken. Ik had een afspraak bij een groot bemiddelingsbureau in de zorg. Wat betekent dat ik als zzp’er in de zorg ga werken! Ik ga werken als verpleegkundige en kan zelf bepalen waar en wanneer en hoe. Dat kan variëren van elke dag in een ander ziekenhuis een losse dienst doen tot bijvoorbeeld voor 3 maanden ergens een zwangerschapsvervanging doen, of een combinatie daarvan. Dat kan ik helemaal zelf bepalen want ik ben volledig zelfstandig. Dus dit geeft mij veel vrijheid en dat is wat ik graag wil! Vooral doen waar ik goed in ben,namelijk zorgen, zonder bijkomende verplichtingen vanuit een werkgever. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat ik alles zelf moet regelen zoals verzekeringen en dergelijke en geen sociale zekerheid heb. Maar dat heb ik ervoor over! Momenteel ben ik bezig om allerlei zaken te regelen en heb ik mij van de week ingeschreven bij de KvK en ben ik nu officieel ondernemer!


De formaliteiten heb ik bijna rond en hoop komende week mijn eerste dienst te kunnen gaan doen!


Ik ben 3 maanden vrij geweest en het was een heerlijke tijd. Een waanzinnige reis gemaakt, genoten van mijn vrijheid, maar nu vind ik het ook wel weer fijn om aan de slag te gaan. En zeker om aan de slag te gaan met mijn eigen toko!

Tuurlijk vind ik het ook wel spannend, het is allemaal nieuw dus dat mag! Maar het komt goed! Ik hou je op de hoogte!

94 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now