• Janine

Gewoon genieten

Ik had besloten dat ik vandaag alle tijd had en rustig aan kon doen. Dus zette ik geen wekker. Maar uitgerekend vandaag ben ik om 6.15 klaar wakker. Ik blijf nog een poosje liggen, als rond 6.30 het gerommel op de zaal begint. Maar ik ben er nog niet van plan om uit te gaan.

Uiteindelijk sta ik rond 7.45 buiten maar ik heb zin in ontbijt. Van Saskia, de Nederlandse vrouw had ik begrepen dat er in een bar ontbijt te krijgen is. Eerst sta ik in de verkeerde bar maar vind uiteindelijk wel de goede. Er zitten meer pelgrims. Ik bestel toast en koffie en schuif bij Saskia aan tafel. Zij heeft ook kaas besteld en ik mag een stukje van haar, het smaakt me goed. Met een volle buik ga ik even na Saskia de deur uit.

De weg uit het dorp is asfalt maar het loopt prima, en het is vlak.

Verderop kom ik naast Saskia te lopen en ik vraag me af wat die hoge smalle huisjes bij veel mensen in de tuin is. Zij dacht dat het opslag voor maiskolven was. Op sommige huisjes staat ook een kruis, waarschijnlijk verwachtend dat de oogst gezegend wordt.


De route is verder wat saai maar omdat ik gezellig met Saskia klets vliegen de kilometers voorbij en komen we bij een bar aan.

We treffen hier de Australiërs,Canadees en Jannieke, gezellig hoor!!

Maar na de koffie ga ik alleen op weg.

En het wordt zo blijkt het mooiste stuk van de route van vandaag. Het loopt door gele en paarse velden met mooie uitzichten. Bovenop de heuvel ga ik even een poosje zitten, ik zit mooi verscholen. Ik zie andere mensen wel maar zij mij niet. Ik geniet van het uitzicht.


Dan begin ik aan de afdaling maar deze is best pittig. Het is steil en veel losse stenen en hoge afstappen. Op een deel weet ik even niet goed hoe ik daar af moet. Ik probeer een strategie maar die werkt niet. Dus zet ik mijn voeten weer terug. Uiteindelijk moet ik helemaal door mijn knieën gaan om mijn voet laag neer te kunnen zetten. Graag had ik nu wandelstokken gehad, zoals al veel meer moment deze camino. Morgen in Ourense ga ik er naar op zoek. De afdaling gaat verder en ik kom in het bos. Ik neem vandaag echt de tijd om rustig te genieten van al het moois om mij heen.

Het is nog vroeg en ik heb alle tijd.

Maar door de afdaling merk ik wel weer de impactpijn in mijn voeten. Het voelt in lichtere mate alsof je ergens hard vanaf springt.

Op een huisje langs de weg staat: ‘Peregrinos:buen camino’. Wat aardig!

Ik loop door het bos, al die kleuren groen!😍


Vrij vlot kom ik aan bij de albergue en er is nog plaats genoeg.

Na het douchen gaan we op zoek naar een menu del dia. In een klein barretje kunnen we het krijgen maar dan moeten we nog wel even wachten want er zijn 2 tafels bezet en meer kan hij niet aan. Prima hoor we hebben tenslotte toch alle tijd!

Het eten is heerlijk, smaakt echt goed! Na het eten proberen we een rondje rond de kerk te lopen,maar helaas het blijft bij een half rondje.


Terug in de herberg is het even tijd voor rust. Inmiddels hebben we al heel wat nachten in een stapelbed geslapen, maar het is en blijft soms krap (hè Jannieke 😂)


Maar als je daar een foto van maakt is het later paybacktime.

Iets met ‘are you talking to me?’😂


Na het eten ga ik mijn donsjack wassen, inmiddels is dat echt nodig. 1 tip: nooit met handwas doen want is echt een pokkewerk. Maar uiteindelijk is hij weer lekker schoon en ruikt hij fris.

Vanavond gingen we met de Australiërs en Canadees wat eten in een bar (en wijn drinken). Het was ontzettend gezellig!

Deel 2 van vandaag was echt mooi.

Morgen naar Ourense hebben we gehoord dat het veel langs de weg en door industriegebied zal zijn dus daarom vandaag maar extra genoten!

Maar in Ourense houden we 2 rustdagen, want donderdag is echt relaxdag omdat ik dan jarig ben!


Tot morgen!

46 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now