• Janine

Koffie?!


Deze vraag heb ik al zo vaak gehad. Euh nee, liever thee, ik lust geen koffie. Met regelmatig ongelovige blik tot gevolg.

Terwijl ik thee in het verleden echt heb moeten leren drinken, eerst met 2 scheppen suiker erin, wat in de loop der jaren afgebouwd is tot geen suiker meer. Maar met koffie was ik nooit zo ver gekomen. Een aantal keer wat slokjes geprobeerd, maar nee koffie dat is mijn ding niet!

Het alternatief is dan thee. Maar het nadeel daarvan vind ik dat het zo lang heet blijft. En aangezien ik het graag lauw drink duurt het zo een half uur voordat het een beetje drinkbaar is.

Daarom vroeg ik bij een afspraak ofzo om koud water, dat kan je tenminste zo opdrinken.

En ben je toch altijd diegene die lastig is omdat je thee wilt. En mensen dan bezorgt zijn dat je thee zo lang staat. ‘Je thee wordt koud hoor’. ‘Jaa dat weet ik, ik drink het altijd lauw’.

‘Drink jij lauwe thee? Maar dat is toch smerig?’ ‘Euh nee, ik heb geen looie pijp he dus moet eerst een beetje afkoelen’.

Maar goed, als ik thee drink, waarom schrijf ik dan een blog over koffie?


Nou dat zit namelijk zo, een collega had speciaal bij het winkeltje in de hal goede cappuccino gehaald. En even vergeten was dat ik geen koffie drink.

Maar ja, ik kon dit toch echt niet weigeren, dus besloot ik dat dit dan de kans was om koffie te leren drinken! Met 2 zakjes suiker erin waagde ik de gok.

De 1e slok was BRRRR, de 2e BRRRR, de 3e ging iets beter, de 4e ging aardig. Maar om te zeggen dat ik het nou echt lekker vond? Nee kan ik nou ook weer niet zeggen!

Maar goed, het bekertje moest en zou leeg! Daarna was ik een soort van trots dat ik cappuccino gedronken had!


De volgende dag probeerde ik automatencappuccino. Mwah, in een klein bekertje met 2 suikerstaafjes was het te doen. Maar proefde wel degelijk verschil met de cappuccino van de dag ervoor! Maar dacht ik, als ik nou elke dag een bakkie neem, dan ga ik het vanzelf lekker vinden. Ik moet het gewoon leren drinken. Net zoals met thee, dat vond ik in het begin ook niet lekker.

Zelf haalde ik bij het winkeltje een latte macchiato met karamel. Ondanks dat ik nog maar zo kort koffie drinkt (en dan alleen nog maar met veel melk!) is dat toch wel echt een traktatie!

Thuis kreeg ik echte zelf gemaakte cappuccino voorgeschoteld, met koffie uit een bialetti. Lekker hoor! Dus ik geloof dat ik om ben!


Hoor ik nou toch een beetje bij de ‘club van koffiedrinkers’ ? Want voor mijn gevoel bestaat die wel een soort. Niet officieel, maar als je als volwassene geen koffie drinkt hoor je er toch niet echt bij naar mijn idee. Klopt dat?

Zeker omdat nergens ter wereld zoveel koffie wordt gedronken als in Nederland. Ik hoor veel mensen zeggen: ‘Ik moet ’s morgens eerst koffie hoor anders ben ik geen mens’.

Naar mijn idee is koffie drinken in welke vorm dan ook, of het nu thuis, in een koffie café of op het station is, een sociale aangelegenheid. Waarbij je elkaar ook wilt laten weten dat het een lekker (of juist niet) bakkie was. Zou ik dan nu na 31 jaar eindelijk die sociale koffie code begrepen hebben?

Volgende opdracht: gewone koffie leren drinken, het zij eerst met melk en suiker!

Bakkie doen?


26 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now