• Janine

Vinkje op mijn bucketlist...

Bijgewerkt: 22 jul 2019


Het is weer donderdag, dat betekent blogdag! Allereerst wil ik iedereen enorm bedanken voor de superlieve reacties op mijn vorige blog! Ik vond het best wel spannend om het op papier te zetten en te delen, het is toch best persoonlijk. Maar ben heel blij dat ik het wel gedaan heb!

Maakt voor mij duidelijk dat de spreuk:

‘Liefde is het enige wat vermeerdert als je het deelt’.

Door dingen van jezelf te delen geef je een ander de kans om met jou mee te delen. Mooi om te zien hoe dat dus blijkbaar werkt!

Heb je de blog nog niet gelezen, klik hier!

Maar een nieuwe blog dus! De meeste die mij kennen weten wel wat een grote hobby is, namelijk fotografie! Een kleine 2 jaar ben ik daar nu intensiever mee bezig. Met inmiddels al heel wat mensen voor mijn lens gehad, zonsopgangen gezien en dieren gespot.

Zelfs geëxposeerd vorig jaar! Ook daar schreef ik destijds een blog over, zie hier!

(is mijn oude blog)

Het afgelopen half jaar is er van fotograferen weinig terecht gekomen, waardoor dat komt kan je wel invullen denk ik met de blog van vorige week!

Eind maart zag ik op Twitter een oproepje van de gemeente Gouda voor een fotowedstrijd. Ze zochten foto’s voor de gemeentegids die na de zomer zal uitkomen.

Gelijk dacht ik: ‘ja leuk, doe ik aan mee!’ De sluitingsdatum was 25 april, door alle omstandigheden vergat ik het steeds, Tot 25 april 22.00,ik stond op het punt om naar bed te gaan. Toen ik ineens dacht: Welke datum was het nou eigenlijk vandaag? oh shit, ik moest nog mijn foto’s insturen!

En hup, ik liet alles uit mijn handen vallen, laptop aan, foto’s opzoeken en insturen maar!

Het werden deze 2 foto’s. Foto’s die ik allebei vorig jaar had gemaakt. De een op Koningsdag, de ander ergens in oktober op koopavond.Door de waan van de dag was ik eigenlijk al weer vergeten dat ik foto’s ingestuurd had, totdat ik een mail kreeg dat ik 1 van de 3 winnaars was! Nou wat leuk!! Van binnen maakte ik even een sprongetje! 11 juni zou de prijsuitreiking zijn. Ik regelde met mijn werk dat ik 2 uurtjes eerder weg kon.

Dus afgelopen maandag vertrok ik om 14.30 van mijn werk naar huis. Kleedde me om en vertrok naar het Huis van de Stad van Gouda. Daar ontmoette ik de andere winnaar. Die het geluk had dat er 2 foto’s van hem uitgekozen waren!

Maar nu was ik toch wel heel benieuwd welke prijs ik dan gewonnen had! Uiteindelijk won ik de 3e prijs! Voor het eerst dat ik wat gewonnen heb met een foto! Ik ontving de prijs (een cadeaubon) uit handen van de burgemeester. Welke ik inmiddels al een aantal keer ontmoet heb, natuurlijk vanwege de expositie waar zijn foto het pronkstuk was!

De foto’s waren anoniem gekozen dus, blijkbaar sprong mijn foto er tussenuit!

Hoewel ik absoluut niet gedacht had dat deze foto gekozen zou worden!


Omdat de andere foto een heel makkelijk bruikbaar beeld is in marketing enzo (wat ik van communicatie expert Jannieke heb begrepen).

Ik zei ook tegen de burgemeester dat ik verrast was dat ik gewonnen had, waarbij ik het compliment kreeg : ‘je weet toch dat je mooie foto’s maakt’! Ja, maar het is maar net wat er gezocht wordt!

En dat is bij een wedstrijd altijd lastig, ik kan zeker kwalitatief goed foto’s leveren, maar het moet maar net zijn wat er gezocht wordt!

Na nog even een fotomoment waarbij ik daarbij ook kritisch was haha, er mag natuurlijk geen spiegeling op de lijst zijn waardoor de foto niet meer zichtbaar is! Dus opnieuw!

Maar het resultaat is prima!


Toen ik thuis kwam kon er een vinkje op mijn bucketlist: een prijs winnen bij een fotowedstrijd.

Heb er ook gelijk weer een punt aan toegevoegd : ‘Hoofdprijs winnen bij een fotowedstrijd’.

Een mens moet wat te wensen overhouden he!

De foto die ik meegekregen had kreeg een mooi plekje in de boekenkast, en de cadeaubon gaat zeker een mooie bestemming krijgen!

Zoals gezegd heb ik al heel wat mensen voor mijn lens gehad, mensen met allerlei verschillende wensen of ideeën. En denk dat toch een heel groot deel ervan zeker gelukt is. Al merk ik wel dat ik enorm kritisch ben op mijn eigen werk. Waar een klant, zo noem ik het maar even , heel tevreden is over de foto’s. Kan ik zelf helemaal niet zo tevreden zijn. ‘Het kan altijd beter’, hoewel ik dat in het dagelijks leven niet perse nastreef heb ik dat met foto’s wel. Scherpte, compositie, de blik, glans in de ogen, licht, allemaal dingen waar ik erg kritisch op ben.

Ik vind het goed om kritisch te zijn op je eigen werk, dat moet ook, daardoor kan je groeien.

Maar het kan je ook enorm in de weg zitten, doordat je nooit helemaal tevreden bent. Waar ik dan op mijn beurt dan soms moe van mijzelf wordt!

Maar desondanks vind ik fotograferen geweldig! Vooral portretten maken vind ik het allerleukste, het verbinding maken met mensen, die ene blik proberen te vangen, zonder dat het gemaakt is en de foto verteld wie hij of zij is.

Zie hier een aantal foto’s uit mijn portfolio! (diashow)

Sommige in de studio, andere buiten met natuurlijk licht.

Tot vorig jaar oktober had ik een studioruimte, maar helaas moest ik daar weer uit. Waardoor het portretsessies in de studio nu minder makkelijk te maken zijn. Maar ik heb dan weliswaar geen ruimte meer, maar nog wel alle spullen, dus ik heb ook een aantal keer alle spullen in mijn auto geladen (een auto vol) en dan bij mensen thuis de studio opbouwen. Het is een gesleep, maar ook erg leuk! Ergens zou ik wel weer een nieuwe ruimte willen, ben ook in een pand wezen kijken ,maar helaas kan ik dat niet bekostigen op het moment.

Ik heb er ook wel over nagedacht om een bedrijfje te starten. Maar uiteindelijk is het er niet van gekomen, en daar is nu ook de tijd niet rijp voor. En ik ben een beetje bang dat als er druk op komt te liggen dat het moet, omdat je dan geld moet verdienen ik het dan niet meer zo leuk vind.

En dan ben ik ook weer onzeker, omdat ik dan mezelf nog niet goed genoeg vind om mijn werk dan te verkopen als het ware. Plus dat ik mijzelf geen ondernemerstype vind, misschien moet je dat ook leren?

Maar dat kan je alleen maar weten als je het gaat doen. Voor nu nog even niet. Het lijkt mij geweldig om online te werken, dus te schrijven, zowel blogs als een boek (jaja) en fotograferen. Zodat met je laptop overal te wereld kunt werken! Maar wie weet in de toekomst?!

Creatieve ideeën genoeg! Zie ik jou binnenkort voor mijn lens? Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Staat een mooi portret ook op jouw bucketlist?


42 keer bekeken

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now