De afgelopen dagen verbleef ik op camping Fort WKU (Werk aan de Korte Uitweg) in Tull en ’t Waal, in de buurt van Houten.

Met als doel: even tot rust komen. En ik kan je vast verklappen, dat is hier gelukt!

Bij aankomst bij het fort werd ik bij de bar vriendelijk ontvangen. Van te voren had ik gelezen dat het gerund wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Projecten zoals deze draag ik altijd een warm hart toe!

 

De jongen achter de bar deed zijn uiterste best om te vertellen hoe en wat het in zijn werk gaat op de camping. Je krijgt trouwens ook een consumptiebonnetje waarmee je koffie of een ijsje kunt halen. Erg leuk!

 

Er bestaat de mogelijkheid om je spullen te vervoeren in een bolderkar, welke je daarna weer even terug moet brengen, maar ideaal als je veel spullen bij je hebt! Nu had ik alles in mijn backpack, dus hoefde ik hier geen gebruik van te maken. Maar zag andere kampeerders er wel gebruik van maken.

Ik kreeg uitleg waar de parkeerplaats zich bevond, en de uitleg klopte inderdaad. Van de parkeerplaats naar het kampeerterrein lopen is ongeveer 300 meter hooguit schat ik.

Maar je kan ook even je auto langs de heg voor de deur parkeren om je bolderkar vol te laden en dan je auto weg te zetten. Het is niet de bedoeling dat je je  auto daar laat staan, maar die even op de parkeerplaats zet.

 

Door om het fort heen te lopen kom je op het kampeerterrein. Je kan zowel links om als rechtsom lopen. Het terrein ligt mooi beschut tussen de oude muren van het fort, met in het midden een hele hoge boom die ook voor de nodige beschutting tegen de zon zorgt.

Doordat ik een kleine tent heb mocht ik een plekje uitzoeken met een oranje paaltje. De plaatsen waren allemaal genummerd. Ik koos uiteindelijk voor plekje 12.

Vlakbij de remise en het sanitair.

Wat opviel is dat het terrein wel te lijden heeft onder de droogte van de afgelopen maanden.

Delen van het gras waren geel. En op plekje 12 was er een groot deel gras weg.  Wat wel zonde is!

De remise(slechtweer ruimte) bevind zich in het fort, met daarin tafel en stoelen, een aanrecht met kraan en stopcontacten om je mobiel op te laden. Ook zijn er 2 koelkasten waar iedereen gebruik van mag maken. Dus dat is best een beetje luxe!

Wel een tip hierbij is om als eigenaar de koelkast af en toe wel eens na te lopen, omdat er ook wel wat dingen over de datum in stonden die mensen waarschijnlijk vergeten zijn.

 

Het sanitair bevind zich aan de achterkant van het groene gebouw, wat zich als je op het terrein staat aan de rechterkant bevind. Een houten bordje met ‘ßsanitair’ wijst je de weg.

Eerst loop je langs de afwasplek, waar een teiltje, afwasborstel en afwasmiddel aanwezig zijn.

Binnen zijn 3 douches en 2 toiletten. Er is toiletpapier en handzeep aanwezig! Wat ik voor een natuurcamping luxe vind! Keurig schoon ook allemaal!

 

 

Ik zette mijn tent op en plofte in mijn zelf meegebrachte stoeltje. Bij plekje 12 stond een kleine picknickbank wat ik erg prettig vond! Verdeeld over het terrein staan meerdere picknickbanken die niet  behoren aan een plek maar je wel kan gebruiken. Er staat ook een grote tafel met stoelen, een soort stamtafel.

 

En er is ook nog een hangmat voor gezamenlijk gebruik! Een mooie stevige hangmat die je ook makkelijk naar je eigen plekje kunt verslepen. Als je hem niet meer gebruikt dan zet je hem weer terug zodat iedereen weet dat hij weer beschikbaar is.

Ik kan je  zeggen ik heb er veel gebruik van gemaakt! Heerlijk alternatief voor mijn vouwstoeltje!

 

De plekken zijn ruim en hebben allemaal rugdekking als het ware, het zijn allemaal hoekjes. Je staat niet midden op een veld. Waar door je ook privacy hebt en toch ook de openheid van een camping.

 

Op de eerste avond kwam de campingbeheerder even langs om onder andere te controleren of je het Groen Boekje hebt. En omdat ik gereserveerd had werd dit ook gecontroleerd.

Maar vooral was het een gezellig praatje met tips over de omgeving, zo kreeg ik bijvoorbeeld een tip voor een avondwandeling. Die ik 2 dagen later gelopen heb, een heerlijk rondje!

(de brug over rechts, straatje uit rechts, brug over, rechtsaf klompenpad op, aan het einde rechts, rechts. Dan kom je weer uit bij de camping. Je loopt dus om het fort heen)

 

Ik heb 3 nachten verbleven op Fort WKU en het is mij zeer goed bevallen!

Een leuke, gemoedelijke, sfeervolle camping met keurige faciliteiten.

Met daarnaast een mooi project voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt!

 

Ik kom hier zeker nog eens terug!

Fort WKU - Tull en  't Waal

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now